perjantai 24. huhtikuuta 2009

Herkun läpimurto

Ciao Italia. Helsingin Sanomat otsikoi 17.4.2009 muotiartikkelinsa Herkun mukaan, kun siellä ilmestyi kenkämuotiaiheinen artikkeli Asun herkku. Alla olevat kengät ovat sen kuvituksesta ja linkkiä löytyy alla. Vaikkei siinä sitä suoraan sanottu, niin luultavasti toimittaja halusi viitata Muotitietoisten Herkkuun otsikkovalinnallaan. Kyllähän se oli ihan hyvin peitelty, mutta muotitietoiset osaavat toki vetää langat yhteen. No, kyllähän sen BB-tähdetkin tietävät, kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta!

http://www.hs.fi/juttusarja/tyyli/artikkeli/Asun+herkku/1135245232049


Artikkelissa oli myös otettu hieman virikkeitä edellisestä postauksestamme, jossa kerroimme mm.mustan värin toimivuudesta kevätmuodissa ja jatkettu myös asentokoulutusta. Jostain mallitoimistosta haluttiin lisätä asentolistaamme myös kävelyvinkkejä:
(lainauksia)

-Pää pystyyn, katse eteen, älä katso varpaisiin

-Ryhti suoraksi, polvet eivät saa olla koukussa

-Lantio joustaa

-Pidä askeleet lyhyinä ja napakoina. Koeta saada niihin varmuutta.


Rohkenen olla osittain hieman eri mieltä ja annan vastaiskumaiset vastaohjeet:

- Katse tiukasti maahan, koska keväällä siellä on aika paljon esim. koirankakkaa ja muuta epäilyttävää, onko se sitten tyylikästä kopsutella koroilla läjästä läjän kautta läjään? Lakkaa vaikka varpaankynnet nätillä pinkillä tai mustalla, niin on kivampi kattella. Rotvallit (katukivetykset, suomennos niille jotka ei puhu tameperetta. muotitietoiset puhuu sitä hyvin) on myös pahoja, jos ne tulevat eteen ihan yllättäen ja kaadut. Ei auta paljoa, että olisit sitä ennen katsellut tyylikkäästi horisonttiin.

-Ryhti toki suoraksi, tähän voit katsoa lisämallia asento-postauksestamme ja eritysesti sen rintarangan etukenoon viittaavista neuvoista. Mutta polvia on kyllä ihan hyvä vähän joustaa kävellessä, itse pidän ainakin hieman oudon näköisenä jos kävelee niin suorilla jaloilla, että joutuu vetämään niitä eteen ns. sivukautta tai laahaamaan perässä. Polvileikkausten jälkeen toki tilanne on toinen, mutta jollei sinulla ole ollut polvileikkausta, kehoittaisin koukistuksen suhteen pohtimaan muotifashion-neuvojan vinkkiä vielä kertaalleen.

-Lantio joustaa. Tämä on hyvä. En lähde vänkäämään vastaan. Parasta on kun lantio joustaa diskoissa sellaisilla ihmisillä, jotka tanssivat vain ja ainoastaan humalassa kaksi kertaa vuodessa (ehkä flanellipaidoissa, ehkä ei), mutta päästävät silloin sisäisen lantionsa liikeeseen. Ja sitä peppua tosiaan kanssa peliin!

-Askeleet. Lyhyet ja napakat ja varmat askeleet? No sehän on tosi varman näköistä jos menee sentin kerrallaan eteen päin. Kyllä varmuus löytyy mahdollisimman pitkistä ja päättäväisistä harppauksista. Jos silloin napakkuus tuntuu mielestäsi kärsivän, voit ottaa askeleiden sijaan loikkia. Siinä vasta tosi korkokenkäilijä punnitaan.


Lisäksi haluaisin pyytää, että kukaan ei yrittäisi juosta korkeakorkoisilla koroilla julkisissa sisä- tai ulkotiloissa, ellei ole asiaan ensin harjaantunut esim yksin pimeällä. Se on ihan kauhean näköistä menoa ja Herkkua pelottaa aina.

Ei kommentteja: