tiistai 25. marraskuuta 2008

Mummoa pukkaa

Kummasti nämä muut plokkaajat unohtavat haastaa Muotitietoisia - pelkäävät varmasti jäävän varjoomme. Mutta ei hätiä mitiä, vastaamme haasteisiin oma-aloitteisesti. Kuten Turun Tilduskan mummo-haasteeseen. Tämä ei ole paha, kun on näin nuorena löytänyt sisäisen mummonsa.

Samalla tulee kätevästi esiteltyä päivän asu:

"Housut": Alpakkashortsit. Ne jos mitkä huokuvat mummoutta. Mutta kun paleltaa luita niin herkästi... Omistan samaa sarjaa myös hartianlämmittimen. Sisko hankkinut, kiitos siitä. Jalassa myös: joku haluaisi kutsua niitä legginsseiksi, mutta minulle ne ovat pitkät kalsarit. Lisänä mustat polvisukat (joissa näkyy olevan reikä, muotitietoiseen tyyliin.)
Pusero: kirpparilta hintaan 20snt. On mummomaista pihistellä =)

On minulla muutakin mummomaista, esittelen esinepuolta:

Viherkasvit, mikä onkaan mummomaisempaa. Tämän yksilön olen saanut Herkulta. Alla itse tehty pajukori.



Aidosti mummoa: äidinäitini omilta vanhemmiltaan vuonna 1955 saama kapioarkku. Kaunein ja arvokkain omistamani esine (meni herkistelyn puolelle, mutta arkku ansaitsee sen) Päällä itse virkkaamani pitsiliina. Vielä en ole siirtynyt lakanoiden reunapitsivaiheeseen, pisteet kaikille mummoille jotka ovat sellaisia jaksaneet näpertää.


Vanhaa viluttaa, joten päivän asuun kuuluu lähes aina viimeisenä silauksena kietoutuminen villapeitteeseen. Villasukkia ei voi olla liikaa, ne(kin) kuuluu mummomaiseen tyyliin tehdä itse.


Viimeisimpänä ja vähäisimpänä todellinen Mummoilun aatelinen: kahvipussit! Näitä voi kerätä nurkat väärälleen ja kuvitella askartelevanpaskartelevansa niistä jotain todella kätevää. Aito mummo ei heitä mitään pois.

Meni uhkaavasti käsitöiden puolelle. Muotitietoiset laajentavat. Oikeastihan minä laitoin nämä kuvat tänne vain sen takia, että joku kehuisi minua taitavaksi. Pretty please, tarttukaa syöttiin ;)

- Namu


4 kommenttia:

muotietoiset kirjoitti...

oot perkeleen taitava! t.herkku

muotietoiset kirjoitti...

Ai kiitos. No joo, jaa, en mää oikeesti mitään osaa. Nuo on vaan tollaisia tekeleitä, naapuri tekee paljon hienompia.. Ihan vaan tollee, niinku joo..

Äh, pois turha suomalainen vaatimattomuus. Oon perkeleen taitava! Ja Herkkukin on. Taivutetaan kaikki yhdessä: Muotitietoiset ovat perkeleen taitavia. (lapset, anteeksi kiroilu)

-Namu

Anonyymi kirjoitti...

Mitä näenkään: eivätkö muotitietoiset käytä reilun kaupan kahvia?!

Juu Namu, olet tosi taitava!

muotietoiset kirjoitti...

Muotitietoiset käyvät naapurissa juomassa heidän reilut kahvinsa. Se on ainoa oikea ratkaisu

Pussit ovat vanhempien luota. Minullahan menisi vuosikausia kitata tuollainen määrä kaffea.

Namu, paistatellen pätevyydessään

ps: osaan jo ilokseni kirjoittaa oikein sananvahvistuskuviot. Hyvä minä!